Bananmuffins med marabou mjökchokladfrosting

 
Tänkte att jag lägger upp receptet på muffinsen jag bakade igår här, ifall någon nu är intresserad.
Underbart goda var dem kan jag lova, och inte alls så svåra att göra som det kanske ser ut.
Är ju bara muffins med lite grejs på liksom. I alla fall, här har ni:
 
 
Till det här behöver du:
 
- Bunkar
- Muffinsformar (vanlig storlek)
- Spritselset (finns i alla mataffärer, bredvid fryspåsarna)
- Muffinsplåt (muffinsen får en finare form med den)
- Elvisp
- Kastrull
 
 
Marabou mjöklchoklad frosting
 
Det är bra att börja med frostingen först, då den är lättast att arbeta med om den fått stå i kylen en stund. Plocka fram den när du tar ut första plåten med muffins, så den hinner få rumstemperatur medans muffinsen svalnar.
 
(Lägger du frosting på varma muffins smälter den nämligen bara.)
 
Ingredienser:
 
  • 250g philadelphiaost light
  • 200g marabouchoklad
  • 75g margarin
  • 1-2msk kakao
  • 4-5dl florsocker
 
  1. Margarinet ska vara rumstempererat så det är mjukt och lätt att arbeta med, så antingen låter du det stå framme en stund eller mjukna upp det i micron. Men inte så det smälter alltså.
  2. Jag rörde om margarinet i en skål med en slev så den blev som en "smet", sen blandade jag det tillsammans med florsockret i en annan bunke.
  3. Gör samma sak med philadelphiaosten, rör om den till en smet och sen ner i florsockret/smöret.
  4. Smält chokladen och vispa ner den också. Den får inte vara alltför varm.
  5. (man kan använda elvispen till att röra ihop allting, går nog lika bra, jag använde dock bara en vanlig slev. Det väljer man själv.)
  6. Låt stå ett tag i kylen och ta fram en stund innan garnering.
 
Bananmuffins (ca. 20st)
 
 
Ingredienser:
 
  • 100g smör eller margarin
  • 1½dl socker
  • 2 ägg
  • 2tsk bakpulver
  • 2½dl vetemjöl
  • 4-6msk vaniljyoghurt
  • 2 bananer

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet, samtidigt som du vispar ägg och socker tills det blir vitt.
  3. Häll i det smälta margarinet, bakpulver och vetemjöl i smeten, rör om ordentligt. (jag använde elvispen helatiden)
  4. Mosa bananerna ordentligt tillsammans med yoghurten i en skål. När det är slät, rör även ner den i smeten och vispa om lite till.
  5. lägg pappersformar i muffinsplåten och fyll upp dem ungefär till hälften.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca.10-12 minuter.
 
Garnering:
 
Till garnering kan man ju använda lite vad man vill, jag köpte lite roligare strössel av olika slag och så la jag bananskivor på några av muffinsen. Dock lägger man nog bara banan på strax innan servering, så de inte blir bruna!
 
1. Fyll upp med frosting i spritsen och börja spritsa! Börja utifrån kanten och arbeta i en cirkel inåt och upp till en "topp" på slutet.
2. Garnera med strössel och en tunn bananskiva på varje.
 
PS:
Muffins med frosting på är bäst att förvara i kylen, men håller inte så länge innan smaken blir dålig.
Så ska man t.ex. servera muffinsen dagen efter är smaken bäst om man gör färdigt muffinsen, och behåller frostingen i bunken med plastfolie över, och spritsar samma dag.
 
KLART!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0